Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei ar putea reduce astazi dobanda cheie cu inca 0,5 puncte procentuale, pana la 8%, concomitent cu o scadere a rezervelor minime obligatorii la pasivele in valuta la 25%, de la 30% si mentinerea unor rezerve obligatorii la lei de 15%, sustin analistii ING Bank Romania.
Economistii ING mai subliniaza ca, avand in vedere abilitatea bancii centrale de a controla nivelul cursului de schimb, o reducere mai mare de 0,5 puncte procentuale a dobanzii de politica monetara nu ar afecta prea mult leul.

In conditiile in care BNR inca foloseste una dintre cele mai ridicate dobanzi cheie din regiune, analistii ING Bank Romania se asteapta ca tendinta de relaxare a politicii monetare sa continue, iar nivelul dobanzii sa ajunga sub 7% in prima parte a lui 2010, dupa ce la inceputul acestui an era de 10,25%.

Pentru primul semestru din 2010 ING Bank Romania estimeaza o dobanda de politica monetara de 6,75%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri