Cu ajutorul Romaniei, Groupama vrea in top 10 asiguratori din regiune pana in 2012

Groupama vrea ca pana in 2012 sa ajunga intre liderii europeni din asigurari, tintind un loc in top 10 in regiune, in timp ce pe piata romaneasca vrea sa se pozitioneze pe primul loc ca asigurator pe segmentul asigurarilor generale, cu exceptia domeniului auto, au declarat reprezentatii grupului in cadrul conferintei de lansare oficiala pe piata autohtona a companiei Groupama Asigurari.
„Dorim sa ne consolidam pozitiile in asigurarile de bunuri si raspundere civila, sa crestem pe piata asigurarilor de persoane (in Franta aveam o cota de piata de 40% pe acest segment). La nivel international, avem ca obiectiv sa devenim un jucator de referinta pe noi piete si sa finalizam cu succes integrarea sau fuziunea companiilor achizitionate”, a declarat Jean Azema, CEO al Groupama.

De asemenea, reprezentantii grupului au anuntat ca va fi continuata expansiunea in Europa Centrala si de Est fiind dezvoltate in acelai timp acordurile de bancasassurance si este urmarita identificarea altor acorduri de acest tip.

In Romania, compania doreste sa se pozitioneze pe primul loc ca asigurator pe piata asigurarilor generale, cu exceptia segmentului auto.

„Tintim castigarea de noi clienti prin dezvoltarea pietei de asigurari de locuinte (numai 8% din locuinte sunt asigurate), dar si dezvoltarea portofoliului de asigurari corporative si agricole, cat si dublarea pozitiei in asigurari de viata”, a adaugat Azema.

In ce priveste segmentul de asigurari pentru locuinte Denis Rousset (foto) directorul general al Groupama Asigurari a mentionat ca aceasta piata are un potential enorm, insa nu crede ca vor fi asigurate 100% din locuinte intr-o perioada scurta. "Periferiile urbane sunt foarte interesante pentru noi ca potentiali clienti si le facem propuneri", explica Rousset.

La aceasta data Groupama Asigurari se afla pe locul trei pe asigurarile generale dupa VIG si Allianz, dar inaintea Generali si Uniqa.

In acelasi timp, Rousset a mentionat ca se urmareste consolidarea pozitiei actuale pe segmentul auto, care la aceasta data aduce cele mai mari pierderi, de aceea va fi implementata o politica de prevenire a daunalitatii.

In Romania compania a luat fiinta prin fuziunea Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia care urmeaza sa fie integrata pana la sfarsitul anului. Rousset a estimat ca grupul a platit platit circa 450 milioane de euro pentru cele trei companii achizitionate pe piata autohtona.

Grupul a platit actionarilor 350 milioane de euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane de euro, iar anul trecut grupul de asigurari francez s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Groupama Asigurari are pe piata locala 300 de agentii si puncte de vanzare si 2.700 de angajati.

Grupul francez de asigurari Groupama, care controleaza cele trei companii a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor din Romania, pana la 104 milioane de euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate.

La nivel mondial, grupul este prezent in 14 tari si deserveste 16 milioane de clienti. Grupul a inregisrat o cifra de afaceri de 16,2 miliarde de euro in 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri