15.000 de euro este valoarea neta a celui mai mare salariu net lunar primit de un manager recrutat in 2009 pentru industria financiar-bancara de catre head-hunter-ul George Butunoiu, proprietarul firmei de executive search George Butunoiu Ltd.
Pe langa remuneratia fixa, managerul, al carui nume nu a fost precizat, va primi si bonusuri lunare de performanta si motivare, care se pot ridica chiar si la o treime din castigul net.

Cei 15.000 de euro, cel mai mare salariu vazut de Butunoiu in criza, reprezinta doar 60% din cel mai mare castig lunar al unui manager recrutat in anul 2008, tot pentru sectorul financiar-bancar. “In anul 2008 am recrutat un candidat care a primit mai bine de 25.000 de euro pe luna”, afirma head-hunter-ul.

Specialistii in executive search afirma ca salariile de intrare (cele negociate inainte de semnarea contractului de munca) pentru manageri au cunoscut o scadere cuprinsa intre 20 si 30 procente in criza.

Remuneratia managerilor din Romania se ridica in jurul a cateva zeci de mii de euro in domeniul bancar si in sectorul energetic, apreciaza Votisky. Potrivit acesteia, salariile de top se incadreaza intre 5.000 si 15.000 euro sau chiar mai mult in energie, banking si in constructii, in timp ce bonusurile primite variaza intre trei si sase salarii, potrivit Petrei Votisky, country manager al firmei de executive search Human Value International.

In sectorul FMCG, un salariu cunoscut in piata este cel al fostului presedinte al Unilever South Central Europe (USCE), Alexandra Gatej, de 18.000 de euro in anul 2008, insa Butunoiu afirma ca cifra se situeaza in topul celor mai mari salarii din industria FMCG.

“Salariile managerilor depind direct de cifra de afaceri a firmei, de profit si de nivelul de remunerare specific pietei. "Ca o aproximare, pentru firme cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro salariul net poate ajunge sau depasi 10.000 de euro”, a declarat Butunoiu.

George Butunoiu: 50.000 de euro, cel mai mare salariu obtinut prin head-hunting

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri