Banca Comerciala Romana a co-finantat, pana in prezent, in cadrul Programului Fermierul, peste 690 de proiecte in valoare totala de circa 460 milioane lei, dupa ce a participat la implementarea acestui program din 2005.
Programul Fermierul a fost lansat de catre guvernul Romaniei si este destinant co-finantarii proiectelor agricole eligibile la finantare din fonduri europene prin Programul SAPARD, Programul National de Dezvoltare Rurala si respectiv Programul Operational de Pescuit, precum si finantarii proiectelor de investitii directe ale fermierilor.

„Din pozitia de lider al sistemului bancar romanesc, BCR este cel mai important finantator al agriculturii, un domeniu de importanta strategica pentru economia romaneasca. Suntem hotarati sa continuam sa punem la dispozitia agricultorilor si procesatorilor cele mai potrivite instrumente de sustinere financiara a activitatii lor”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

BCR a semnat, in aceasta vara, un protocol de colaborare cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) pe baza caruia banca a inceput sa acorde imprumuturi din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura, pus la dispozitia bancii de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in cadrul Programului Fermierul.

Din suma de circa 178 milioane lei alocata BCR de catre MAPDR, aproximativ 170 milioane lei vor fi utilizate pentru cofinantarea proiectelor de investitii eligibile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013. De asemenea, peste 8 milioane lei vor fi destinate co-finantarii proiectelor de investitii eligibile in cadrul Programului Operational de Pescuit (POP).

Pentru creditele acordate de catre BCR din Fondul pentru finantarea investitiilor in agricultura, banca percepe o dobanda curenta de 4% pe an si o rata a costurilor specifice de 1,5% pe an, ambele costuri fiind fixe pe toata perioada de creditare. Creditele sunt acordate pe o perioada maxima de 10 ani, cu o perioada de gratie de pana la 5 ani si fara a solicita aport propriu din partea beneficiarului.

Totodata, pentru co-finantarea sau pre-finantarea proiectelor, BCR poate pune la dispozitia solicitantilor si credite suplimentare acordate din resursele sale proprii sau din resurse atrase de la finantatorii externi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri