Banca Comerciala Carpatica (BCC) a afisat in primele noua luni din 2009 un profit brut de circa 6 milioane lei, in crestere de 4 ori fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, arata datele preliminare prezentate de banca.
Astfel, pentru perioada ianuarie-septembrie 2008, BCC a afisat un profit brut de 1,48 milioane lei (0,407 milioane euro). In primele noua luni ale acestui an, provizioanele bancii au crescut cu 9,1 milioane lei, se mai precizeaza in comunicatul bancii.

Pe de alta parte, in primul semestru din 2009, profitul brut al bancii a fost de 8,32 milioane lei.

Totodata, pentru primele noua luni ale acestui an, profitul operational al bancii a fost de 15 milioane lei.

Potrivit unui anunt al bancii, Consiliul de administratie al BCC l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul fostului sef, Nicolae Hoanta, aproband totodata o conducere dualista, prin directorat si consiliu de supraveghere.

Hotararile luate de administratorii bancii urmeaza sa fie validate de catre actionari in adunarea generala din 14 noiembrie.

Recent, Banca Comerciala Carpatica a incheiat o majorare de capital, in urma careia a reusit sa stranga 26,82 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 96% din titlurile nou emise in cadrul unei operatiuni necesare pentru asigurarea unei rezistente mai bune la socurile macroeconomice si sistemice


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si