Uniqa vrea sa intre pe segmentul asigurarilor de viata pana la jumatatea lui 2010

Uniqa Group Austria, asigurator important in zona central si est europeana, intentioneaza sa-si extinda serviciile pe piata romaneasca incepand cu anul 2010, prin transformarea companiei Agras, al carei actionar este, din societate de asigurari generale intr-una specializata in domeniul asigurarilor de viata.
„Dintr-o analiza a grupului a rezultat ca solutia optima pentru inceperea unei activitati de viata in Romania o constituie transformarea obiectului de activitate a companiei Agras, al carei actionar este, din exercitarea activitatii de asigurari generale, in exercitarea activitatii de asigurare de viata”, se mentioneaza in comunicatul companiei.

La aceasta data, compania se afla in plin proces de completare si transmitere a documentatiei necesare in vederea obtinerii acestei modificari, urmand pasii si procedurile legale in vigoare pentru inceperea activitatii de viata.

Astfel, obiectivul Uniqa este de a lansa activitatea de viata pana la jumatatea anului 2010, dupa obtinerea aprobarilor necesare.

„Cu o cota de piata de 22% in Austria, grupul targeteaza o dezvoltare puternica a acestei linii de business si pe piata romaneasca plina de potential”, se mentioneaza in acelasi comunicat.

Totodata, numele companiei Agras va fi schimbat in Uniqa Asigurari de Viata, proces care va fi insotit de o ampla campanie de relansare, anunta compania.

Grupul Uniqa are in prezent peste 7 milioane de clienti si 15 milioane contracte, in 20 de tari.

In Romania, grupul este prezent prin Uniqa Asigurari, societate specializata pe someniul asigurarilor generale. Compania si-a sporit profitul cu 260% in primul semestru din 2009 fata de primele 6 luni ale anului 2008, inregistrand un rezultat financiar de 5,05 milioane de lei.

In prezent, capitalul social al companiei este de 320,26 milioane de lei, dupa o crestere cu 121% a acestuia (45 milioane euro) la inceputul acestui an.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri