BNR pune in circulatie o moneda de argint dedicata aniversarii Portului Constanta

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, pe 7 octombrie, o moneda din argint , cu valoarea nominala de 10 lei si diametrul de 37 mm, dedicata aniversarii a 100 de ani de la inaugurarea Portului Constanta.
Aversul unei asemenea monede prezinta in prim plan, imaginea Bricului „Mircea” (nava scoala a Marinei Romane), in dreapta are valoarea nominala, iar deasupra ei se afla imaginea Farului „Carol I”. In plan secund apare o imagine dinspre mare a orasului Constanta, in care se disting: in partea stanga, Catedrala ortodoxa, iar in dreapta, Cazinoul.

Reversul monedei prezinta in jumatatea inferioara, in prim plan, o nava comerciala moderna, iar in plan secund, silozurile din Portul Constanta, proiectate de inginerul Anghel Saligny. In jumatatea superioara a monedei se regaseste inscriptia „100 DE ANI DE LA INAUGURAREA PORTULUI CONSTANTA 1909”.

Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limba romana, engleza si franceza.

Preţurile de vanzare pentru moneda de argint, exclusiv TVA, este de 170 lei/buc si nu include pretul casetei de prezentare, iar tirajul emisiunii este de 500 de unitati.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede se va face de pe data de 7 octombrie prin intermediul sucursalelor din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri