Uniqa Asigurari estimeaza un volum de prime brute subscrise de circa 20 milioane euro la finalul lui 2012 prin noul canal de vanzari UNIQAgent in care va investi 4 milioane euro si care consta in dezvoltarea unei retele de parteneri exclusivi Uniqa Asigurari, au anuntat reprezentantii companiei.
"In Romania intentionam sa investim aproximativ 4 milioane de euro in urmatorii cinci ani in dezvoltarea acestui canal", a declarat vicepresedintele Uniqa Asigurari, Alfred Vlcek, conform NewsIn.

Compania estimeaza ca va atinge un volum de prime brute subscrise de 85 milioane lei (circa 20 milioane euro) prin aproximativ 200 de operatori (UNIQAgenti) pana la finalul lui 2012.

Asiguratorul si-a propus sa inregistreze afaceri de 0,5 milioane lei pana la finalul acestui an, pana la sfarsitul lui 2010 asiguratorul mizeaza pe afaceri de 6 milioane lei, urmand ca pana la finalul lui 2011 sa ajunga la prime brute subscrise de 45 milioane lei si 100 de agenti.

Noul canal de vanzari are cateva similitudini cu ideea de franciza si le ofera angajatilor si intermediarilor in asigurari cu experienta oportunitatea de a-si dezvolta propria afacere, devenind parteneri exclusivi.

"Cazurile de succes din Austria arata ca un partener exclusiv Uniqa poate ajunge la o cifra de afaceri anuala foarte importanta si la un profit foarte bun", a declarat directorul national al eetelei de parteneri exclusivi Uniqa Asigurari, Florin Calin.

Noul concept a fost lansat inca din anul 1999 in Austria si s-a dovedit a fi unul de succes, contribuind in proportie de 40% la volumul de prime brute subscrise in 2008.

Romania este in acest moment prima din randul tarilor emergente Uniqa unde se va implementa acest concept, au mentionat oficialii companiei.

Partenerii exclusivi Uniqa vor beneficia de suport logistic, de marketing si de instruire din partea companiei, Uniqa Asigurari acoperind cheltuielile de promovare, precum si o parte din cheltuielile legate de amplasamente, de suport pentru IT si comunicatii. Uniqa va asigura, de asemenea, training-uri si transfer de know-how catre personalul angajat al partenerilor exclusivi.

Pe langa oportunitatea de a castiga venituri substantiale dintr-o afacere proprie si stabila pe termen lung, avand garantia unui brand recunoscut la nivel international, partenerii exclusivi vor beneficia de autonomie si independenta in dezvoltarea portofoliului.

Uniqa activeaza pe piata romaneasca de asigurari generale prin Uniqa Asigurari (fosta Unita), care si-a sporit de 3,6 ori profitul net in primul semestru al acestui an, pana la 5,05 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri