Citeste numele celor 11 care se bat pentru 8 posturi in CA al BNR

Pentru Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au fost anuntate 11 candidaturi pentru 8 pozitii, in conditiile in care pentru functia de guvernator - care este si el membru in CA - exista un consens in randul partidelor pentru reinnoirea mandatului lui Mugur Isarescu.
Astfel, PSD a depus lista cu candidaturi pentru pozitiile de membri in CA al BNR, sustinandu-i pe actualul prim viceguvernator, Florin Georgescu, Marin Dinu si Nicolae Danila, fostul presedinte al BCR, informeaza NewsIn.

PDL ii sustine pe Lucian Croitoru (in prezent consilier al guvernatorului BNR), Cristian Popa (viceguvernator) si Virgiliu Stoenescu (membru in CA). Primii doi sunt sustinuti pentru functii de viceguvernator.

PNL ii sustine pe Bogdan Olteanu, pentru pozitia de viceguvernator, si Napoleon Pop, pentru membru simplu in CA. UDMR o sustine in continuare pe Agnes Nagy, actual membru in CA.

Potrivit reprezentantilor partidelor, in afara de candidatii sustinuti de partide mai candideaza ca independenti Daniel Daianu si Silviu Cerna, actual membru in CA.

Consiliul de Administratie al BNR, in care se iau deciziile majore, precum cele de politica monetara, este format din noua membri, din care patru cu functie executiva (guvernatorul, prim-viceguvernatorul si doi viceguvernatori).

In afara de guvernator, celelalte opt locuri din CA vor fi atribuite unor persoane propuse de partidele parlamentare dupa algoritmul: PSD - 3, PDL - 3, PNL - 1 - si UDMR - 1.

Pentru una din cele doua functii de viceguvernator, PDL se bate cu PNL, care pretinde si el aceasta pozitie, in conditiile in care, conform algoritmului, ar avea dreptul la mai mult de un loc in Consiliul de Administratie si vrea un membru cu functie executiva.

In actualul mandat, care expira in 10 octombrie, membrii CA ai BNR sunt: Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Florin Georgescu - prim-viceguvernator, Eugen Dijmarescu - viceguvernator, Cristian Popa - viceguvernator, Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank
Setari Cookie-uri