Florin Georgescu, pentru prim viceguvernator, si Cristian Popa si Bogdan Olteanu, pentru cele doua functii de viceguvernator, au primit aviz favorabil in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament pentru pozitii executive in noul Consiliu de Administratie al BNR.

Pentru membri simpli in CA au fost avizati favorabil Nicolae Danila (sustinut de PSD), Marin Dinu (PSD), Napoleon Pop (PNL), Virgiliu Stoenescu (PDL) si Agnes Nagy (UDMR).

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, nu a primit aviz favorabil pentru postul de viceguvernator pe care a candidat, in conditiile in care a primit 24 de voturi contra, 14 pentru si trei abtineri. Daniel Daianu si Silviu Cerna nu au primit nici ei suficiente voturi pentru un aviz favorabil, potrivit NewsIn.

Astfel, pentru cele noua pozitii de membru in CA al BNR au primit aviz favorabil: Mugur Isarescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Bogdan Olteanu (viceguvernator), Cristian Popa (viceguvernator), Nicolae Danila, Marin Dinu, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu (ultimii cinci membri in CA fara functie executiva).

Dupa votul din Comisii, birourile permanente din Parlament ar urma sa se reuneasca pana cel tarziu joi, posibil chiar astazi, potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan.

Consiliul de Administratie al BNR, in care se iau deciziile majore, precum cele de politica monetara, este format din noua membri, din care patru cu functie executiva (guvernatorul, prim-viceguvernatorul si doi viceguvernatori).

In actualul mandat, care expira in 10 octombrie, membrii CA ai BNR sunt: Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Florin Georgescu - prim-viceguvernator, Eugen Dijmarescu - viceguvernator, Cristian Popa - viceguvernator, Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu.

In urma votului, PSD a obtinut trei locuri in CA, PDL si PNL cate doua, iar UDMR unul.

Vezi ce a declarat Isarescu, in cadrul audierilor din Parlament pentru constituirea noului Consiliu de Administratie al BNR.