Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat joi ca partidul sau va lua parte la sedinta de plen a celor doua Camere doar daca pe ordinea de zi figureaza numai chestiunea BNR si ca ia in calcul emiterea unei OUG care "sa rezolve problema" daca nu se valideaza in Parlament CA al bancii.
"Pozitia PDL este foarte clara, vom participa la sedinta care vizeaza BNR cu conditia ca acest punct sa fie singurul pe ordinea de zi. Si acolo, de altfel, s-au incalcat procedurile de nominalizare si reprezentare din partea partidelor politice, dar PDL va participa la aceasta sedinta, daca Birourile Permanente vor decide cu privire la BNR", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Premierul a afirmat ca parlamentarii "daca au ca interes BNR, vor trebui sa convoace o noua sedinta, pentru ca acum ordinea de zi a fost epuizata din lipsa de cvorum"."O noua sedinta pentru BNR va avea participarea PDL. Daca nu se realizeaza nici asta, Guvernul se va gandi la posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta. Nu se fuge de motiune. Daca Parlamentul nu are capacitatea, cei de la PSD si PNL, sa voteze in Birourile Permanente o sedinta cu acest punct pe ordinea de zi, Guvernul va analiza posibilitatea unei ordonante de urgenta", a mai afirmat Boc. El a precizat doar ca ordonata de urgenta ar putea "sa rezolve problema de la BNR".

Parlamentarii au luat joi o pauza de consultari de jumatate de ora dupa ce PDL a parasit sala, PNL, PSD si UDMR i-au acuzat pe democrat-liberali de iresponsabilitate din cauza nevotarii CA al BNR, iar pesedista Aura Vasile l-a facut, in contextul acestor acuzatii, "nesimtit" pe premierul Boc.

La ora transmiterii acestei stiri, liderii de grup au consultari in sala de Birou Permanent al Camerei Deputatilor. De asemenea, Roberta Anastase, presedintele Camerei, a declarat ca este nevoie de convocarea Birorilor Permante reunite.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
În sfârșit! Poți plăti cu cardul contactless direct în autobuzele STB
Setari Cookie-uri