Constantin Toma, presedintele Omniasig, companie controlata de Vienna Insurance Group, si-a anuntat demisia de la conducerea companiei.
Consiliul de administratie al PAID va numi, saptamana aceasta, directorul general al societatii, dupa ce joi a numit presedintelui si vicepresedintele PAID, a anuntat firma de avocatura Voicu & Filipescu.

In cadrul sedintei consiliului de administratie al PAID, Constantin Toma, presedinte directorat al Omniasig, a fost ales presedintele PAID, in timp ce Radu Mustatea, seful directoratului Astra Asigurari, a fost numit vicepresedinte.

"Consiliul de administratie al PAID este constient de impactul social pe care programul de asigurare obligatorie a locuintelor il va avea la nivelul populatiei. De la semnarea documentelor de constituire a PAID acum doua saptamani, s-a facut un pas important prin varsarea capitalului social de catre toate companiile membre fondatoare ale PAID. In perioada imediat urmatoare, consiliul de administratie al PAID isi va continua eforturile pentru inregistrarea cat mai rapida a PAID la Registrul Comertului", a declarat Constantin Toma, in calitate de presedinte al PAID, intr-un comunicat.

Surse din piata citate de NewsIn ca presedintele Omniasig, Constantin Toma - companie controlata de Vienna Insurance Group - si-a anuntat joi demisia de la conducerea companiei.

Cei 13 asiguraratori care vor incheia polite de asigurare obligatorie a locuintelor au varsat sumele angajate anterior ca participatie la capitalul social al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), care insumeaza 4,55 milioane euro.

Totodata, s-a reconfirmat structura consiliului de administratie al PAID, cu exceptia schimbarii reprezentantului Clal. Astfel, Constantin Toma a fost ales din partea Clal Romania, se arata in comunicatul firmei de avocatura Voicu & Filipescu.

Din partea actionarilor ce detin 15% din actiunile PAID a fost numit Radu Mustatea (Astra Asigurari), Denis Rousset (Groupama Asigurari) si Constantin Toma, din partea Clal Romania Asigurari Reasigurari.

Din partea celorlalti actionari ai PAID au fost numiti Nicolae Musat (City Insurance) si Adina Bacioiu (Generali Romania). Din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au fost numiti Marinela Nemes si Mihai Buzea.

Societatile de asigurari care au semnat actul constitutiv de infiintare a PAID sunt Astra Asigurari, Groupama Asigurari, Clal Romania, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig, Ardaf, Generali Asigurari, Carpatica Asig, EuroIns Romania, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari si ABC Asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri