Intesa Sanpaolo Bank Romania are dosare in lucru pentru credite prin programul Prima Casa in valoare de 7,7 milioane euro, in conditiile in care valoarea medie a unui imprumut este de 45.000-50.000 euro, au spus reprezentanti ai bancii.
"Avem dosare in lucru la nivel de retea de 7,7 milioane euro. Este adevarat ca, la nivelul lunii septembrie, nu aveam inca imprumuturi trase efectiv, insa in prezent avem cateva zeci de cereri aprobate de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri", au precizat acestia, potrivit NewsIn.

Plafonul garantiilor aprobat pentru Intesa Sanpaolo Bank la demararea programului "Prima Casa" este de 40 milioane euro.

Presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, a anuntat vineri ca guvernul va retrage 220-280 milioane euro de la 7-8 banci implicate in programul "Prima Casa" care au consumat foarte putin din plafonul garantiilor atribuite si va redistribui sumele bancilor care au acordat cele mai multe credite.

Printre bancile care, la prima evaluare a Fondului, fie nu dadusera inca imprumuturi prin "Prima Casa", fie acordasera foarte putine se numara Intesa Sanpaolo Bank, Emporiki, Bancpost, Credit Europe Bank sau CEC Bank.

Intesa Sanpaolo Bank a anuntat la inceputul lunii august ca a lansat creditul "Prima Casa", pentru care percepe o dobanda anuala efectiva (DAE) estimata la 5,62% la euro si la 14,01% la lei si pentru care solicita un venit minim de 450 lei sau echivalent in euro, banca acceptand cel mult trei codebitori.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
[VIDEO] Cum folosești super puterea cardului tău pentru a ajuta o mică afacere
Setari Cookie-uri