Statul a acordat garantii pentru 4.740 de locuinte prin Programul "Prima Casa", majoritatea deja construite si aflate in capitala, a anuntat vineri premierul Emil Boc.
"In acest moment sunt 5.200 de solicitari. In medie, se rezolva in jur de 150 de contracte pe zi. (...) Cam 48% din totalul solicitarilor sunt apartamente cu doua camere. In ceea ce priveste localitatile din tara, Bucurestiul se detaseaza cu 34% din solicitarile aprobate, Clujul cu 7,15, Timisul cu 5,57 si urmeaza Brasovul, Iasul, Sibiul, Constanta - dintre judetele din tara cu cele mai mari solicitari in privinta programului "Prima Casa", a declarat Boc. [Harta preturilor la apartamentele vechi cu 2 camere]

Valoarea medie a unei garantii este este 41.600 de euro, in conditiile in care valoarea maxima permisa de lege este de 60.000 de euro.

Premierul a spus ca cele mai multe locuinte sunt deja construite (prin Programul "Prima Casa" se acorda garantii si pentru construirea unei case de la zero, n.r.), dar considera ca Programul are "un efect bun" pentru ca dezgheata creditarea si da posibilitatea persoanelor care stau cu chirie sa achizitioneze o locuinta.

La lansarea Programului, premierul enuntase, printre scopurile acestuia, si stimularea sectorului constructiilor.

"Cele mai multe sunt locuinte care sunt construite, fie inainte de 1989 sau dupa 1989. Procentul mai mic este cel al locuintelor noi. Si acum, in perioada urmatoare, s-a observat deja o crestere a procentului acelora care vin sa construiasca de la zero sau a locuintelor aflate in "rosu", a spus el.

Prima Casa a scumpit si apartamentele de 3 camere


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?
Setari Cookie-uri