Riscul politic "ne face sa solicitam mai mult, o dobanda mai mare pentru titlurile de stat. (...) Credem ca, in acest moment, trebuie platit un cost pe masura riscului asumat", a afirmat Radu, citat de NewsIn.

El a negat, insa, ca in piata ar fi tensiuni, desi in ultimul timp Finantele au anulat cateva emisiuni de titluri de stat pe termen scurt din cauza ca nu au acceptat dobanzile solicitate de banci.

"Este o negociere in piata, este o negociere pe care o purtam cu toate tipurile de clienti, nu numai cu statul, si cateodata ajungem la un acord comun si atunci incheiem tranzactia, alteori nu ajungem la un acord comun si nu se intampla nimic. Cred ca acest lucru este firesc", a spus presedintele executiv al Unicredit Tiriac.

El a mentionat ca bancile au limite in ceea ce priveste investitiile in titluri de stat, "limite care incep sa fie atinse", astfel incat apetitul bancilor pentru titluri de stat va scadea.

"De aceea am avea nevoie de proiecte importante ale sectorului de stat, pentru a le credita in mod direct", a mai spus Radu, la The Money Channel.

Cititi si Primul bancher care anunta profit in crestere la sase luni