Firmele de asigurari din Romania au inregistrat in primul semestru prime brute subscrise de 240,35 milioane lei (57 mil. euro) din asigurari facultative de locuinte si au platit daune de 13,81 milioane lei, a spus Albin Biro, membru in consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
In perioada analizata erau in vigoare 1.884.847 de contracte, potrivit NewsIn.

Astra Asigurari a fost liderul pietei, cu prime brute subscrise de 96,45 milioane lei si 1,1 milioane locuinte asigurate la finalul primului semestru, a precizat Biro, la Forumul International al Riscurilor Catastrofale (ICAR).

Potrivit datelor CSA, valabile pentru 24 de asiguratori, Allianz-Tiriac Asigurari se afla pe locul al doilea, cu afaceri de 31,15 milioane lei pe segmentul de asigurari facultative de case, urmata de Generali Asigurari, cu 20,12 milioane lei.

BCR Asigurari VIG a inregistrat prime brute subscrise de 18,27 milioane lei pe segmentul mentionat, Asirom a afisat afaceri de 17,31 milioane lei, iar Omniasig-VIG de 15,95 milioane lei.

Piata romaneasca de asigurari a crescut cu 5,55% in primul semestru al acestui an, pana la 4,67 miliarde lei, avansul de pe segmentul asigurarilor generale compensand declinul inregistrat de asigurarile de viata. Piata asigurarior generale a crescut cu 7,58%, iar segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 2,7%, potrivit CSA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Miscare surpriza: BCR si-a recrutat economist sef de la varful ING