„Solicitarile de credit pentru produsul oferit de Banca Romaneasca au crescut constant, si datorita ofertei foarte competitive pe care am lansat-o. Pentru a face acest produs si mai accesibil clientilor, Banca Romaneasca va opera unele modificari in ceea ce priveste caracteristicile intiale. Acestea urmeaza a fi anunate in cel mai scurt timp, ceea ce ne face increzatori in capacitatea noastra de a utiliza plafonul acordat de Fondul de Garantare pana la finele acestui an”, a declarat Lakis Couninis, director de retail si retea in cadrul bancii.

Valoarea medie a unui credit solicitat se situeazã in jurul a 40.000 de euro, iar in peste 70% din cazuri clientii prefera imobilele vechi, cu doua camere al caror pret se inscrie in plafonul garantat de FNGCIMM.

„Ca si repartitie a solicitarilor, din statistici rezulta cã 35% din cererile depuse sunt in Bucureºsi. Cu cote semnificative in total cerere, urmeaza zona de centru si vest a tarii - Brasov, Arad, Timisoara - dar si zona de sud-est - Constanta, Braila, Galati”, a precizat Lakis Couninis.

Banca Romaneasca a obtinut un plafon de garantii de la FNGCIMM in valoare de 68,45 milioane de euro si acorda credite pentru Prima Casa la o dobanda egala cu indicele ROBOR la 3 luni+2%, pentru creditele in lei si EURIBOR la 3 luni+3,75%, pentru cele in euro.

Banca nu percepe comision de analiza, comision de rambursare anticipata, comision lunar de administrare, si suporta costul evaluarii imobilelor si al comisionului de garantare, platibil catre FNGCIMM. In plus, intrucat conform prevederilor legale, la semnarea contractului, clientul trebuie sa constituie un depozit echivalent cu rata lunara pe 3 luni, Banca Romaneasca bonifica la aceste depozite dobanzi de 2% la euro si 5% la lei.