Grupul nu vrea, insa, sa dea nume pana la finalizarea tranzactiei.

Borislav Feschiev, membru al consiliului de administratie al Eurohold, a declarat ca firma de leasing din Romania pe care o au in vedere se afla in pragul falimentului si crede ca grupul va fi capabil s-o restructureze, urmand sa completeze portofoliul companiei de leasing Eurolease Auto Romania.

El a adaugat ca Eurohold este interesata de astfel de achizitii si pe piata bulgara, unde vizeaza firme aflate in dificultate, dar cu portofolii si conducere solide, potrivit NewsIn.

In urmatorii ani, Eurohold intentioneaza sa vanda mai multe active, astfel incat sa faca rost de bani pentru operatiunile de baza, precum cele de asigurari, leasing si vanzari auto, a declarat presedintele consiliului de administratie, Kiril Bosov.

In prezent, Eurohold negociaza vanzarea producatorului de echipamente medicale Etropal, care ar putea avea loc pana la sfarsitul anului. De asemenea, grupul intentioneaza sa renunte si la compania de testare a produselor industriale si minerale Eurotest Control.

Eurohold estimeaza ca va inregistra un profit de circa 8,4 milioane leva (4,28 milioane euro) in acest an si venituri de 412 milioane leva (210,2 milioane euro).

Cel mai optimist scenariu pentru piata de leasing - Declin de 60% in 2009