Astfel, pentru majorarea veniturilor la bugetul de stat, reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini (FIC) considera ca este necesara largirea bazei de impozitare, prin identificarea si reducerea evaziunii fiscale, eficientizarea colectarii taxelor si impozitelor si cresterea rolului de prevenire si de conformare fiscala pe care trebuie sa il aiba autoritatile.

"Exista inca provocari semnificative in ceea ce priveste sitatia economica, deterirata ca urmare a efectelor crizei financiare internatinale, precum si aspectele structurale legate de mentinerea competitivitatii economiei romanesti. Acum, o data in plus, trebuie dovedita capacitatea administrtiei de a stabili stratgi pe termen mediu pentru prioritatile sale si mai ales pentru a gasi in cel mai scurt timp parghiile necesare relansarii economice", a declarat Shachar Shaine, presedintele FIC.

De asemenea, adoptarea in timp util a actelor normative pentru aplicarea dispozitiilor legale aprobate prin legi sau ordonante sau urmarirea aplicarii principiului responsabilitatii fiscale ar ajuta la imbunatatirea nivelului veniturilor la buget, sustin reprezentantii FIC. In plus, o transparenta mai mare intre autoritati si contribuabili prin aplicarea legii privind transparenta decizionala si consultari permanente cu mediul de afaceri, ar atrage mai multi investitori straini/