Alpha Bank Romania are o noua sectiune pe pagina sa de Internet ce inglobeaza anunturile sale de vanzare pentru bunurile ce se afla in executare. Astfel, corpul executorilor bancari din cadrul institutiei de credit controlate de grecii de la Alpha Bank a lansat mai multe anunturi de vanzare, in principal pentru terenuri, in vederea recuperarii creantelor.
Alpha Bank Romania a inceput, astfel, executarile silite in cazul clientilor, persoane fizice sau juridice, care nu si-au mai achitat ratele la creditele contractate, pentru a recupera o parte din creante. Banca are structurate anunturile de vanzare in functie de luna in care va avea loc licitatia, iar in cazul in care bunurile nu sunt cumparate, licitatiile urmeaza sa fie reluate.

Cele mai multe anunturi de licitatie pentru bunurile aflate in executare silita vizeaza terenuri din judetele Brasov, Galati si Ilfov, dar se gasesc si anunturi pentru licitatii de terenuri localizate in judetele Neamt, Suceava, Bistrita Nasaud sau Bacau. De asemenea, unele dintre terenurile scoase la licitatie de catre Alpha Bank Romania au si o constructie amplasata pe acesta.

Anunturile ce au in vedere vanzarea prin licitatie a unor apartamente ale clientilor Alpha Bank ce nu si-au mai achitat ratele la creditele cu ipoteca sunt mai putine, in prezent existand anunturi privind o licitatie pentru un apartament in Bucuresti si una pentru unul situat in Timisoara.

Una dintre licitatiile cele mai importante anuntate pentru luna noiembrie are ca scop vanzarea unui teren in suprafata de aproape 1.100 mp si o constructie edificata pe acesta cu o suprafata construita desfasurata de 117 mp si care este folosita ca si casa de locuinta si este localizata in Galati.

Terenul si constructia aferenta au fost ipotecate de o companie din Galati in anul 2007, cand a fost contractat un credit de la Alpha Bank Romania. In martie 2009 banca a realizat somatia de plata, iar la data de 1 aprilie aceasta a fost transmisa clientului.

Imobilul (terenul plus constructia) din Galati ce sunt scoase la vanzare de corpul de judecatori ai Alpha Bank Romania au fost evaluate, pe data de 18 august 2008, la suma de 1.228.000 lei, iar licitatia va incepe de la pretul de 921.000 lei, reprezentand 75% din valoarea de evaluare.

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a ajuns, la finalul lunii iunie din acest an, la 4 miliarde euro, cu 14% mai mult fata de sfarsitul primului semestru din 2008, dar in scadere cu 4% fata de inceputul lui 2009, potrivit raportului bancii-mama. Totusi, banca detine credite neperformante in valoare de 49 milioane euro, ceea ce reprezinta 1,3% din portofoliul sau de imprumuturi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri