CEC Bank si-a sporit portofoliul de credite in primele noua luni din acest an cu 11,8%, pana la 9,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro) la finalul lui septembrie, a declarat presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea.

Fata de nivelul inregistrat la jumatatea acestui an, de 8,87 miliarde lei, soldul creditelor CEC Bank a crescut cu circa 2,6%.La finalul anului trecut, CEC Bank avea un volum de credite de 8,14 miliarde lei, potrivit NewsIn.

"Cea mai rapida crestere a creditelor a fost pe segmentul IMM-urilor, cu 36,5%, pe partea imprumuturilor pentru persoane juridice, avansul a fost cu circa 26%, iar pe segmentul pentru populatie, cresterea a fost cu circa 2%", a precizat Ghetea.

Presedintele CEC Bank a adaugat ca rezultatele financiare ale bancii s-au imbunatatit in trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu precedentul, insa nu a dat detalii suplimentare.

Pentru primul semestru din acest an, CEC Bank a raportat un profit brut de 19 milioane lei (4,5 milioane euro), cu 40,6% mai mic decat in intervalul similar din 2008, ca urmare a cresterii cu aproape 51% a provizioanelor.

Banca avea la jumatatea anului o retea de 1.380 unitati, cea mai extinsa din tara, si 6.584 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Radu Ghetea intra in Consiliul de Administratie al Libra Internet Bank