Portughezii de la Millennium Bank intra pe segmentul de factoring, o piata inca in formare, prin lansarea unui nou produs care se adreseaza companiilor interesatede imbunatatirea gradului de lichiditate si pentru obtinerea de capital de lucru.
Produsul ofera clientului, pe langa finantare, avantajul de a externaliza catre banca procesul de colectare facturi si, prin urmare, reduce timpul alocat monitorizarii incasarilor de la clienti.

„In contextul economic actual, companiile se confrunta deseori cu deficit de lichiditate, deoarece incasarile nu respecta intotdeauna termenele stabilite cu partenerii comerciali. Prin componentele sale definitorii - finantare, colectare, monitorizare - factoringul este o solutie avantajoasa, care ofera finantare in functie de volumele de vanzari ale companiilor“, a declarat Dana Feher, director dezvoltare produse corporate la Millennium Bank.

Solutia de factoring oferita de Millennium Bank se adreseaza companiilor cu o cifra de afaceri anuala de minimum 0,5 milioane de euro. Produsul este disponibil in lei si finanteaza pana la 80% din valoarea facturilor eligibile.

„Prin intermediul factoringului, companiile practic «vand» catre banca facturile si obtin lichiditatea necesara pentru a-si continua activitatile curente”, a adaugat Dana Feher.

Factoringul ofera flexibilitate in ceea ce priveste utilizarea fondurilor, banca nelimitand destinatia acestora. In plus, odata ce limita de factoring este aprobata, acest produs necesita o documentatie simpla in baza careia se obtine finantarea de la banca.

Odata cu lansarea acestui nou produs, Millennium Bank isi completeaza portofoliul de produse si servicii pentru companii si ofera toate tipurile de operatiuni: conturi curente, credite, carduri, depozite, schimb valutar, leasing, factoring, trade finance, Internet Banking si Call Center.

In prezent, un numar tot mai mare de jucatori din sistemul bancar tintesc micii intreprinzatori prin divizii specializate in servicii de factoring. In acest moment, pe piata romaneasca, ofera servicii de factoring ING, BCR, BRD SocGen, UniCredit, Raiffeisen Bank, RBS , BT si Romexterra.

Factoringul - avantaje

• reprezinta o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor;
• se creeaza un avantaj competitiv pentru companii, in special pentru IMM-uri.
• stimuleaza cresterea cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii;
• dezvolta flexibilitatea firmei de a-si asuma termene de plata variate;
• este posibila obtinerea de finantare intr-un termen foarte scurt;
• implica o imbunatatire a „cash-flow”-ului

Citeste si Seful Next Capital: Adio factoring de vreme buna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri