UniCredit Tiriac Bank a decis sa isi constituie un departament de "credite sensibile" in care a fost inclus portofoliul de credite acordate sectorului corporate care prezinta potentiale probleme, au explicat reprezentantii institutiei de credit.
Numarul companiilor care intampina probleme de lichiditati si de finantare este inca in crestere, sustine Antoaneta Curteanu, director corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

"In acest context, avem un departament nou infiiintat pentru portofoliul sensibil de credite si am inceput sa facem planuri cu clienti pentru a intampina eventualele probleme. Momentul in care se va echilibra situatia companiilor depinde foarte mult de contextul macroeconomic, dar sigur numarul companiilor care au probleme va mai creste", a declarat Antoaneta Curteanu, adaugand ca in acest portofoliu sensibil se afla si creditele ce au fost acordate catre companiile din real-estate.

In aceste conditii, banca a relocat o parte din oamenii care se ocupau de vanzari de credite catre departamentul de management al portofoliului sensibil de clienti.

"Exista bani pentru a acorda credite companiilor, avem tinta clara sa finantam, insa problema noastra este ca nu avem unde sa plasam aceste lichiditati. Noi dorim sa crestem si sa finantam economia, dar nu avem cui sa dam credite acum", mai sustine sefa diviziei corporate din cadrul UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 181 milioane lei (42,79 mil. euro) in primele sase luni din acest an, ceea ce reprezinta o crestere anuala de 2% conform standardelor internationate de contabilitate (IFRS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri