CEC Bank, locul 7 in clasamentul bancilor in functie de active, reduce dobanda de baza pentru creditele in lei cu 0,25 puncte procentuale, de la 11,5% la 11,25% pe an pentru populatie si cu 0,50 puncte procentuale pentru companii, respectiv de la 11,9% la 11,4% pe an.

Clientii persoane fizice care au luat credite de consum in moneda nationala de la CEC Bank vor beneficia de reducerea dobanzii, dar si cei cu credite imobiliare de tipul credit punte sau imprumuturi pentru cumpararea de locuinte, construirea de locuinte, modernizare si reparare, consolidarea locuintelor sau cumpararea de terenuri.

De asemenea, dobanda de baza pentru creditele in lei destinate refinantarii, precum si pentru creditul Super consum va fi redusa in mod similar.
De asemenea, incepand de luni, CEC Bank va reduce si dobanzile pe care le plateste la depozitele noi atrase de banca.

Soldul creditelor acordate de CEC Bank a ajuns la 9,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro) la finalul trimestrului III, in crestere cu 11,2% fata de finalul lui 2008, in timp ce soldul depozitelor atrase de banca a sporit cu 16% in primele noua luni, pana la 13,1 miliarde lei, a anuntat banca.

Fata de nivelul inregistrat la jumatatea acestui an, de 8,87 miliarde lei, soldul creditelor CEC Bank a crescut cu circa 2,6%. La finalul anului trecut, CEC Bank avea un volum de credite de 8,14 miliarde lei.

"Profitul net si alti indicatori de profitabilitate sunt in crestere fata de 30 iunie 2009 si depasesc prevederile din bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de banca", iar solvabilitatea CEC Bank ajunsese la 18,89% la jumatatea acestui an, mai arata comunicatul.

Potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), CEC Bank ocupa locul 7 in clasamentul bancilor in functie de active, cu o cota de piata de 5,51%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si