Cele cinci institutii de credit care au subsidiare si in Romania sunt ATEbank, National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias si Piraeus Bank. Pe piata locala National Bank of Greece controleaza Banca Romaneasca, iar EFG Eurobank Ergasias detine Bancpost.

Fitch a coborat ratingurile creditelor pe termen lung si scurt ale Agricultural Bank of Greece (ATEbank) de la 'BBB+' la 'BBB', respectiv de la 'F2' la 'F3', mentionand ca perspectiva ratingului pentru creditele pe termen lung ramane negativa din cauza persepectivei de acelasi fel a ratingului suveran al Greciei.

Daca o banca este detinuta in majoritate de un stat, atunci ratingul creditelor pe termen lung si scurt acordate de institutia de credit depind de ratingul suveran.

De asemenea, Fitch a mai coborat cu o treapta si ratingurile de suport pentru cele mai importante patru banci comerciale Grecia, National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias si Piraeus Bank, argumentand ca, desi, guvernul grec poate sustine aceste banci, capacitatea sa de a actiona s-a diminuat.