ING Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social cu 6,7 milioane lei, pana la 69,39 milioane lei, in vederea alocarii acestuia activitatii de administrare a fondurilor de pensii facultative, potrivit unui anunt al companiei.
Inainte de majorare, ING Asigurari de Viata avea un capital social de 62,7 milioane lei.

"Recenta majorare de capital social ING Asigurari de Viata, aferenta pensiilor facultative, a fost determinata de cerintele specifice unei afaceri in dezvoltare, care necesita in primii ani acoperirea cheltuielilor initiale cu investitiile si a celor operationale", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman, citata de NewsIn.

Ea a mentionat ca transferul de bani a avut deja loc si urmeaza sa fie inregistrat oficial la Registrul Comertului, avand deja autorizarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Este posibil ca in viitor sa mai existe astfel de cresteri de capital social, in masura in care evolutia companiei o va cere", a mai spus Coman.

Capitalul social a fost majorat prin emiterea de noi actiuni, la o valoare nominala de 1 leu, fiind in totalitate subscris si varsat de actionari.

"Suma de 6,7 milioane lei este alocata pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative si se adauga sumei de 23,1 milioane lei care a fost deja alocata din capitalul social pentru administrarea fondurilor de pensii facultative", se arata in Monitorul Oficial.

ING Fond de Pensii este cel mai mare jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II), cu active nete de 783,089 milioane lei si peste 1,5 milioane de participanti la sfarsitul lui septembrie. Pe piata pensiilor facultative (pilon III), ING este prezent cu doua fonduri - ING Optim si ING Clasic - ale caror active nete insumeaza 72,85 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri