Grupul olandez ING urmeaza sa renunte, in timp, la toate operatiunile de asigurari si management al investitiilor, prin oferte publice initiale si/sau vanzari, inclusiv la cele din Romania.
Finalul procesului de vanzare este programat pentru anul 2013 si se va desfasura pe parcursul mai multor etape.

Separarea activitatilor bancare de cele de asigurari nu va avea impact negativ asupra produselor si serviciilor oferite clientilor sau asupra angajatilor, a declarat directorul generalal al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman (foto).

"Separarea activitatilor bancare de cele de asigurari nu va avea niciun impact negativ asupra produselor si serviciilor oferite clientilor sau asupra angajatilor, aceasta decizie urmand sa aduca mai multa soliditate, simplitate si transparenta operatiunilor de asigurari ale companiei", a afirmat Cornelia Coman, care detine si functia de presedinte al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii.

Astfel, grupul se va diviza in doua entitati distincte – o divizie de asigurari plus o entitate care va ingloba celelalte operatiuni, scrie BBC News.

De asemenea, grupul financiar va rambursa jumatate din ajutorul primit din partea Statului olandez si va lansa o emisiune de actiuni in valoare de 7,5 miliarde de euro.

Anuntul facut de ING reprezinta o mutare pe care multi analisti o asteptau, dar nu in perioada urmatoare. De altfel, ING a stabilit deja consilii de conducere separate pentru unitatile sale bancare si de asigurari, dar a negat orice plan de divizare.

In urma revizuirii acordului cu Statul olandez, ING va reachizitiona titluri de valoare de 5 miliarde de euro in luna decembrie. ING a primit suma de 10 miliarde de euro din partea Olandei.

Oficialii bancii au spus ca institutia va plati aditional si 1,3 miliarde de euro in cadrul unui sistem de garantare a activelor din luna ianuarie.

Pentru a finanta aceste rambursari, ING va lansa o emisiune de drepturi subscrisa de Goldman Sachs si JP Morgan.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

Grupul a anuntat recent ca dvizia de asigurari de viata a grupului ING isi va face din 2010 un centru regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala la Cluj-Napoca, prin care va centraliza cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni.

Ce e de vanzare in Romania


ING Asigurari de Viata - prime brute subscrise de 261,35 milioane de lei ( 61,9 mil.euro) la sase luni;
- profit brut de 54,98 milioane de lei (13.02 mil.euro);

ING Fond de Pensii -
cota cumulata de circa 41%, in functie de active, din piata pensiilor facultative;
- active in valoare de 613 milioane de lei, avand 1.586.080 clienti, din care 1.475.617 au platit cel putin o contributie;
- cota de 39% in functie de activele nete administrate pe piata pensiilor private obligatorii;


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri