Agentia de rating Fitch a scazut luni ratingul individual al BCR de la C/D la D, pe fondul impactului provizioanelor asupra profitabilitatii operationale si a capitalizarii bancii, dar a mentinut ratingul BBB pentru credite pe termen lung in moneda nationala si straina cu perspectiva negativa.
De asemenea, agentia de evaluare financiara a confirmat ratingul pentru creditele pe termen scurt in moneda straina la F3 si calificativul pentru sprijin la 2.

"Ca si alti jucatori de pe piata romaneasca, BCR a fost afectata de impactul cresterii semnificative a costurilor pentru acoperirea pierderilor din credite pe parte profitabilitatii operationale si a capitalizarii, situatie reflectata in ratingul individual. Rata adecvarii la capital conform normelor romanesti de contabilitate era de 10,38% la finalul semestrului I si de 12,7% conform IFRS", arata comunicatul Fitch citat de NewsIn.

Agentia de rating mentioneaza ca ratingul Bancii Comerciale Romane este bazat de potentialul ridicat pentru sustinere din partea actionarului majoritar, Erste Group Bank AG, insa este plafonat de ratingul Romaniei, situatie reflectata si de perspectiva negativa a ratingului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri