Moneda nationala s-a depreciat nesemnificativ in prima parte a zilei, cursul mentinandu-se in apropiere de 4,29 lei/euro, in conditiile in care volumele tranzactionate sunt foarte mici, iar piata asteapta sosirea de miercuri a delegatiei FMI si a Bancii Mondiale la Bucuresti.
Ieri, BNR anuntase un curs de referinta de 4,2877 lei/euro.

"Cursul leului e blocat la 4,29 lei/euro, in conditiile in care volumele tranzactionate sunt foarte mici", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Leul s-a depreciat in prima jumatate a zilei de la 4,2895 la 4,2915 lei/euro, dupa care s-a mentinut la 4,2905 lei/euro.

In regiune, cursul monedei poloneze a oscilat intre 4,1946 si 4,2052 zloti/euro, iar cel al monedei unguresti intre 268 la 269 forinti/euro.

Pe pietele internationale, cursul monedei americane a oscilat intre 1,4850 si 1,4926 dolari/euro, iar la 13:55, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4873 dolari.

Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a urcat cu aproape 3 bani 1,02%, pana la 2,8803 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 2,8513 lei/dolar.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,43% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 10,36% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a scazut la 9,93% pe an, de la nivelul de luni, de 10,86% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight s-au mentinut la niveluri ridicate, de 9,5-10% pe an, peste nivelul dobanzii cheie, de 8% pe an, dat fiind ca cerea de lei continua sa fie ridicata pe final de luna, cu precadere pentru plata taxelor si impozitelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri