Inainte de majorare, Provident Financial Romania avea un capital social de 68,7 milioane lei.

Dupa majorarea capitalului social, actionarul International Personal Finance Investments Limited va controla 99,9% din capitalul social, iar IPF Holdings Limited 0,0001% din capital, informeaza NewsIn.

Provident Financial Romania a inregistrat venituri de 17,5 milioane euro in primele sase luni din 2009, fata de 6 milioane euro in primul semestru din 2008. De asemenea, si-a redus pierderea operationala la 2 milioane euro in primul semestru, de la 5,2 milioane euro cat inregistrase in aceeasi perioada din 2008.

Provident Financial Romania a oferit in prima jumatate a acestui an imprumuturi in valoare totala de peste 30 milioane euro, in crestere de la 13 milioane euro in perioada similara a anului trecut. Compania si-a redus pierderea operationala la 2 milioane euro in primul semestru, de la 5,2 milioane euro cat inregistrase in aceeasi perioada din 2008.

Provident Financial Romania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt de 6, 9 sau 12 luni, direct la domiciliul solicitantilor, persoanelor care, de obicei, nu se incadreaza in conditiile cerute de banci.

Provident Financial Romania este controlata de grupul britanic International Personal Finance (IPF), care este prezent in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic.