Banca Comerciala Romana, institutia de credit cu cea mai ampla retea din sistem, a eliminat comisioanele percepute persoanelor fizice pentru serviciile de Debit Direct si Standing Order cu scopul de a stimula utilizarea platilor electronice intra si inter-bancare, insa a majorat comisionul de retragere de numerar de la bancomatele altor banci.
Astfel, BCR continua politica adoptata in urma cu doi ani, de incurajare a platilor electronice din cont bancar fata de tranzactiile cu numerar.

“Incurajam platile direct din cont prin canale alternative. Motivam clientii sa utilizeze solutii cat mai rapide, comode si mai ieftine, permanent disponibile indiferent de programul de lucru al unitatilor bancare”, a declarat Sorin Mititelu (foto), director executiv al directiei de Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

De asemenea, BCR a redus suma minima obligatorie pentru deschiderea unui cont curent cu card de debit atasat la 50 lei, euro sau dolari si a diminuat soldul minim al contului curent cu card de debit atasat pentru cardurile de debit in valuta. Concomitent, obtinerea lunara a extrasului de cont curent de catre clientii persoane fizice clienti ai BCR a devenit gratuita.

Pe de alta parte, BCR a crescut comisionul de retragere de numerar de la bancomatele altor banci inclusiv in strainatate, pana la 0,75% plus 4,5 lei.

„Costurile asociate administrarii contului curent si a accesului la accesta prin canale alternative raman printre cele mai mici din piata si dupa majorarea comisonului lunar de administrare a contului curent de la 1,75 lei la 2,5 lei”, a mai adaugat Sorin Mititelu.

BCR are cea mai extinsa retea de bancomate din Romania, aceasta cumuland aproape 2.100 de aparate, iar utilizarea cardurilor emise la oricare din ATM-urile bancilor din cadrul Erste Group presupune aceleasi costuri ca in Romania.

BCR ar putea avea nevoie de noi majorari de capital
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri