Astfel, BCR continua politica adoptata in urma cu doi ani, de incurajare a platilor electronice din cont bancar fata de tranzactiile cu numerar.

“Incurajam platile direct din cont prin canale alternative. Motivam clientii sa utilizeze solutii cat mai rapide, comode si mai ieftine, permanent disponibile indiferent de programul de lucru al unitatilor bancare”, a declarat Sorin Mititelu (foto), director executiv al directiei de Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

De asemenea, BCR a redus suma minima obligatorie pentru deschiderea unui cont curent cu card de debit atasat la 50 lei, euro sau dolari si a diminuat soldul minim al contului curent cu card de debit atasat pentru cardurile de debit in valuta. Concomitent, obtinerea lunara a extrasului de cont curent de catre clientii persoane fizice clienti ai BCR a devenit gratuita.

Pe de alta parte, BCR a crescut comisionul de retragere de numerar de la bancomatele altor banci inclusiv in strainatate, pana la 0,75% plus 4,5 lei.

„Costurile asociate administrarii contului curent si a accesului la accesta prin canale alternative raman printre cele mai mici din piata si dupa majorarea comisonului lunar de administrare a contului curent de la 1,75 lei la 2,5 lei”, a mai adaugat Sorin Mititelu.

BCR are cea mai extinsa retea de bancomate din Romania, aceasta cumuland aproape 2.100 de aparate, iar utilizarea cardurilor emise la oricare din ATM-urile bancilor din cadrul Erste Group presupune aceleasi costuri ca in Romania.

BCR ar putea avea nevoie de noi majorari de capital