Actionarul majoritar al BCR, Erste Group, precizeaza ca scaderea personalului inregistrata in cadrul bancii autohtone a fost determinata de externalizarea unor servicii nebancare si a reprezentat una dintre ultimele masuri implementate la preluarea programului initiat de crestere a eficientei. [Cati bani primeste un angajat in cazul unei concedieri]

In cadrul grupului Erste au mai fost realizate reduceri importante de personal de la inceputul acestui an, mai ales in cadrul subsidiarelor din Slovacia (-14,4%) si Ucraina (-17,2%).

Profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului BCR a fost de 699,5 milioane lei (166,1 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 43,9% fata de intervalul similar din 2008, in conditiile cresterii costurilor de risc de circa 4 ori, la 1,5 miliarde lei.

BCR, membra a grupului bancar austriac Erste, gestioneaza active de pste 17,2 miliarde euro si are, in prezent, peste 659 de unitati de retail deschise in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca mai pune la dispozitia clientilor corporate si 50 de centre de afaceri.

Institutia bancara emite 25 de tipuri de carduri de credit si debit si are instalata cea mai mare retea de bancomate (peste 2.000) si dispozitive pentru plata cu cardul (circa 17.000).

Un sfert din angajati au disparut din firmele private din Romania