Impuls Leasing a inregistrat in primele noua luni afaceri de 68,79 milioane euro, in scadere cu 58% fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit datelor preliminare, mai ales pe fondul scaderii pietei auto din Romania, a declarat directorul general al companiei, Razvan Diaconescu, citat de NewsIn.
In primele noua luni din 2008, Impuls Leasing inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 164,3 milioane euro.

"Motivele principale ale involutiei afacerilor sunt deprecierea accentuata a leului fata de euro - toate contractele de leasing sunt incheiate in euro -, scaderea pietei auto, scaderea pietei de constructii, precum si incertitudinea evolutiei generale a economiei", a afirmat Diaconescu.

El a explicat ca un client care avea de platit o rata lunara de 100 de euro (la un curs de 3,6 lei/euro), achita anul trecut 360 lei, iar in prezent plateste circa 430 lei. Diferenta de curs a condus la o crestere a numarului de intarzieri la plata.

"In acest an ne-am concentrat spre dezvoltarea segmentului agricol, medical si pe dezvoltarea relatiilor pe care le avem cu clientii nostri", a precizat seful Impuls Leasing.

In ce priveste structura portofoliului dupa primele noua luni, 60% din vanzarile companiei au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme, 25% au vizat achizitiile de camioane si echipamente de constructii, iar restul de 15% au fost pentru diferite echipamente.

Dupa primele noua luni, Impuls Leasing avea 750 de bunuri recuperate in stoc si 26.500 de contracte active.

"Se ajunge in instanta in cazul in care debitorul contesta executare silita a bunului si/sau a debitelor sau contesta insusi dreptul finantatorului de a-si recupera obiectul contractului de leasing. Dar pana la urma sumele ramase deschise, in conformitate cu contractul de leasing financiar, se recupereaza", a mai spus Diaconescu.

Directorul companiei a estimat ca Impuls Leasing va inregistra, in acest an, un volum al bunurilor finantate de 100 milioane euro, fata de aproximativ 205 milioane euro in 2008.

Compania Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilie 2007 si este controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, care detine 90% din capitalul social. Razvan Diaconescu detine o participatie de 5%, iar Michael Unterguggenberger are tot 5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri