ING Asigurari de Viata va asigura clientii de credite ipotecare ai GE Money, divizia de servicii financiare de retail a General Electric, printr-un perteneriat incheiat recent.


Astfel, liderul pietei de asigurari din Romania, ING Asigurari de Viata, ofera incepand cu luna noiembrie clientilor GE Money polite de asigurari de viata, aferente contractelor de credite ipotecare si imobiliare incheiate prin GE Money.

„Vorbim despre o asigurare optionala, usor de inteles si de contractat. Practic, odata cu contractarea unui credit ipotecar clientii nostri vor putea alege sa isi incheie si o asigurare de viata, ca o forma simpla de protectie financiara in cazul unor evenimente neprevazute. Cel mai adesea clientii creditelor ipotecare se simt apasati de ideea de ipoteca si atunci o asftel de asigurare le aduce un confort emotional. Este de fapt o asigurare de grup pe care noi am incheiat-o cu ING Asigurari de Viata, iar avantajele unei astfel de asigurari sunt simplitatea contractarii si prima de asigurare de valoare mai mica”, a declarat Cristian Dragos, directorul general al companiei care vinde credite ipotecare sub brandul GE Money.

Plata acesteia se va face lunar, impreuna cu rata creditului, potrivit lui Dragos.

Asigurarea va fi disponibila atat pentru clientii noi cat si pentru cei care au deja un credit ipotecar de la GE Money Romania.

Parteneriatul intre GE Money si ING nu este singurul din regiune, GE Money colaboreaza cu ING si in Ungaria, Cehia sau Polonia.

Atunci cand acorda credite de valoare mare (pentru achizitia unei locuinte, de nevoi personale garantate cu ipoteca), de cele mai multe ori institutiile financiare solicita clientilor sa incheie si o asigurare de viata. Polita de asigurare de viata are rolul de a oferi protectie debitorului si familiei sale cat si garantii suplimentare creditorului in eventualitatea in care evenimentul asigurat, respectiv decesul se produce. In astfel de situatii, asiguratorul plateste creditorului suma asigurata, achitand datoria.

„Asigurarea de viata de la ING pentru clientii de credite ipotecare ai GE Money ofera protectie in cazul decesului, iar indemnizatia de asigurare acopera in intregime valoarea creditului ramas de rambursat. Clientii GE Money vor avea garantia ca au incheiat asigurarea de viata aferenta creditului ipotecar cu o companie solida, cu experienta internationala in oferirea asigurarilor de viata ca parte a pachetelor de credite bancare ipotecare”, a declarat Cornelia Coman(foto), director general al ING Asigurari de Viata .

De asemenea, spune Coman, pentru un client care ia un credit, incheierea politei de asigurare de viata ING chiar in sucursala GE Money are avantajul de a fi o solutie accesibila, si nu presupune o evaluare medicala complexa, ci doar completarea unui minim chestionar medical.

GE Money intermediaza in prezent si alte tipuri de asigurari, produse complementare creditelor pe care le vinde: asigurari de locuinta, asigurarea de protectie a veniturilor.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive IFN SA), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).

De la achizitie, cele trei companii au trecut printr-un proces de integrare si din iunie 2008 comunica sub brandul GE Money, cele trei entitati legale pastrandu-se. In Romania, GE Money ofera o gama larga de produse, printre care se numara leasing auto si de echipamente, imprumuturi de nevoi personale, carduri de cumparaturi, credite ipotecare si credite de consolidare a datoriilor. Cele trei business-uri sunt detinute in parteneriat de catre General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric si Dogus Holding A.S.

ING Asigurari de Viata este liderul pietei asigurarilor de viata din Romania cu o cota de piata de 33,3 %, detinand in acelasi timp 63% din piata produselor unit-linked. Compania este de asemenea lider pe segmentul pensiilor facultative, cu 42% cota de piata in functie de activele detinute, iar ING Fond de Pensii este liderul pietei pensiilor private, cu 39% cota de piata in functie de active.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri