Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va suspenda, miercuri, tranzactiile cu actiuni emise de societatile cotate la categoria a doua a bursei, pentru a opera transferul acestora pe sistemul ARENA, se arata intr-un comunicat al BVB. In prezent, la aceasta categorie sunt tranzactionate 44 de societati, printre care Rompetrol Rafinare Constanta, societatea de intermediere SSIF Broker, Banca Comerciala Carpatica, Impact Bucuresti, Compa Sibiu, Amonil Slobozia. La inceputul acestui an, 54 din cei 107 emitenti listati la Bursa Electronica Rasdaq (BER) si tranzactionati pe platforma Horizon a BVB au fost transferati pe platforma Arena. BVB a transferat pe aceasta platforma si titlurile emise de societatile incluse la sectiunea nelistate.

Sistemul electronic ARENA a fost dezvoltat de BVB si a fost lansat in anul 2001. Platforma tehnica integrata permite efectuarea in timp real a operatiunilor de tranzactionare, compensare-decontare si depozitare a unei game variate de instrumente financiare, cum ar fi titluri de stat emise cu discount sau dobanda, obligatiuni municipale si corporative, actiuni si drepturi de preferinta. Pe sistemul Horizon mai sunt tranzactionate in prezent companiile listate la categoria I si societatile de investitii financiare. Platforma Arena va reprezenta suportul tehnic de tranzactionare pentru toate actiunile din piata unificata BVB - BER.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri