Volksbank Romania a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit brut de 41,6 milioane euro, in crestere cu circa 43% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile cresterii de peste doua ori a provizioanelor, a declarat presedintele bancii, Gerald Schreiner.
Pentru primele trei trimestre din 2008, banca a raportat un castig brut de 29 milioane euro, datele fiind in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Provizioanele bancii au urcat la 83 milioane euro la sfarsitul lui septembrie, de la 31,16 milioane euro dupa primele noua luni din 2008.

In acelasi timp, activele bancii erau la finalul lui septembrie de 5,4 miliarde euro, fata de 5 miliarde euro in urma cu un an.

Banca a raportat o scadere a portofoliului de credite acordate cu 2,5%, de la 3,218 miliarde euro la 30 septembrie 2008 pana la 3,136 miliarde euro dupa primele noua luni din acest an, a precizat Schreiner, citat de Newsin.

Volskbank a urcat la finalul anului trecut pe locul al treilea in sistemul bancar romanesc in functie de active, cu o cota de piata de 6,7%.

Citeste si Volksbank lanseaza un nou credit ca alternativa la Prima Casa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Elevator Lab : Raiffeisen Bank deschide înscrierile pentru FinTech-uri
Setari Cookie-uri