Speculatiile si declaratiile contradictorii ale membrilor Guvernului au adus o efervescenta ridicata pietelor unde se tranzactioneaza derivate pe actiunile de la Bursa de Valori.

Daca cei care au vandut contracte futures pentru conservarea portofoliilor detinute la Bursa de Valori si-au asigurat randamente bune pentru urmatoarele patru luni, in schimb speculatorii au avut parte de multe momente fierbinti, explica Darius Cipariu, director la bursa sibiana. Aceasta stare a fost posibila datorita faptului ca pentru scadenta iunie, preturile futures ale titlurilor SIF 2 Moldova, SIF 5 Oltenia si ale Bancii Transilvania au suferit fluctuatii ale pretului cuprinse intre 2.000 si 2.500 lei/actiune, determinand, astfel, deschiderea unui numar mare de pozitii. Pe rand, cumparatorii si vanzatorii au avut piata de partea lor, iar cei care au profitat de aceste momente au obtinut profituri consistente.

Actiunile SIF 5 cu scadenta martie au inceput saptamana la preturi cuprinse intre 15.200 si 15.999 lei. Maximul de 16.645 lei a fost inregistrat marti, joi contractele fiind realizate la 15.601 - 16.200 lei. Pentru iunie, pretul a urcat marti pana la 18.399 lei, pentru a cadea, in aceeasi zi, la 17.001 lei, a doua zi fiind atins un minim de 16.301 lei.
Pe piata DESIF 2 cu scadenta martie, preturile au urcat luni de la 12.600 la 13.450 lei, a doua zi fiind atins un maxim de 14.000 lei, pentru ca joi tranzactiile sa fie realizate la 13.600 - 13.749 lei. Pentru iunie a fost atins un maxim de 15.800 si un minim de 13.301 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri