Volumul brut al tranzactiilor efectuate cu cardurile MasterCard a crescut cu 0,2% in trimestrul al treilea din acest an, volumul cumparaturilor a urcat cu 1,6%, volumul tranzactiilor a crescut cu 5,2%, iar tranzactiile cu numerar au scazut cu 2,7% in comparatie cu trimestrul al treilea din 2008.

De la 1 iulie 2009 si pana pe 30 septembrie 2009, posesorii de carduri europeni au realizat peste 1,7 miliarde de tranzactii cu cardurile lor MasterCard, inclusiv tranzactii online.

Numarul de carduri MasterCard a ajuns, la finalul trimestrului al treilea din acest an, la 197 de milioane, fiind cu 1,9% mai ridicat fata de acelasi trimestru din 2008. Posesorii de carduri din Europa au putut sa-si utilizeze cardurile lor MasterCard la 8,7 milioane de locatii de acceptare din regiune si la 29,4 milioane de locatii de acceptare la nivel global.

In Romania, MasterCard Europe a sprijinit lansarea WebCard de la ING Bank, un card de debit special creat pentru platile pe Internet. In plus, incepand cu luna septembrie, primul card prepaid de uz general, emis de Advanced Payment Solutions Ltd (APS) si Posta Romana, este disponibil in 90 de oficii postale.

„Impreuna cu partenerii nostri, institutiile financiare, urmarim sa lansam produse de plata care raspund nevoilor diferitelor segmente de posesori de carduri”, spune Denisa Mateescu, general manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe, adaugand: „In aceasta perioada ne concentram pe o segmentare avansata a portofoliului de carduri si lansarea unor produse cu valoare adaugata.”

MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide in Europa, avand sediul central in Waterloo, Belgia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si