Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, se asteapta ca transa pe care Romania urma sa o primeasca de la Fondul Monetar International la finalul acestui an sa fie amanata, pe fondul incertitudinilor.

"Da, ma astept!", a declarat Mugur Isarescu, ca raspuns la intrebarea daca se asteapta ca urmatoarea transa din imprumutul convenit de Romania cu FMI sa fie amanata.

FMI a dat Romaniei primele doua transe din pachetul de asistenta financiara negociat, in valoare totala de 6,57 miliarde euro. A treia transa, de 1,5 miliarde euro, era programata initial pentru jumatatea lunii decembrie, conform calendarului stabilit.

Comisia Europeana a amanat deja acordarea celei de-a doua transe, de 1 miliard de euro, din imprumutul acordat Romaniei, in valoare totala de circa 5 miliarde euro, pe o perioada de doi ani.

FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala au anuntat o conferinta comuna de presa pentru ora 14:00, in care vor fi prezentate concluziile preliminare ale misiunii de evaluare in Romania.

Citeste si alte stiri de la Ultima Ora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Liviu Voinea renunta la BNR pentru FMI. Cand va prelua noua pozitie