EximBank a lansat un pachet de produse pentru sustinerea companiilor si autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale prin care ofera co-finantare, pre-finantare, precum si scrisori de intentie neangajate.
“Prin acest pachet de produse incercam sa sustinem atragerea de fonduri europene si sa facilitam accesul cat mai multor IMM-uri, companii mari sau administratii publice la aceasta formã de finantare. EximBank poate acoperi prin aceste produse pana la 100% din nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni”, a declarat Ionut Costea (foto), presedintele EximBank.

Astfel, EximBank poate acorda credite de investitii destinate co-finantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei la proiectul finantat din fonduri structurale. Finantarea poate acoperi cheltuielile neeligibile aferente proiectului, necesarul de capital de lucru sau Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) aferenta proiectului. Prin creditele de investitii destinate co-finantarii, o companie care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii. Finantarea se acorda in lei sau valuta pe termen scurt, mediu si lung in funcþie de tipul proiectului, perioada de implementare si capacitatea de rambursare a firmei.

Banca mai poate acorda si credite destinate pre-finantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute de furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. In ceea ce priveste creditele destinate pre-finantarii unui proiect, acestea pot asigura pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute de o societate si se acorda pe o perioadã de maximum 2 ani.

EximBank mai pune la dispozitia clientilor si scrisori de intentie/confort neangajante prin care banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia companiilor fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management responsabila cu gestionarea finantarilor europene.

Banca de Export - Import a Romaniei, EximBank, este specializata in derularea de activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internaþionale, prin intermediul a 11 unitati teritoriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri