Cele 12 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui octombrie, 4.486.928 de participanti de la care incasau contributii, cu 30.914 mai multi decat in septembrie, informeaza NewsIn.

Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39%) din piata pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 828,98 milioane lei la finalul lui octombrie.

Consiliul CSSPP a anuntat la inceputul lui octombrie ca a decis prelungirea cu un an, incepand din 3 noiembrie 2009, a termenului de derogare pentru limita maxima aplicabila investitiilor fondurilor de pensii private, in titluri de stat.

Bugetul pe 2009 a blocat nivelul contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut in acest an.

Potrivit legii, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii urma sa creasca anual cu 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.