Monedele din aur au o valoare nominala de 100 lei, un diametru de 21 milimetri si vor fi batute in 250 de exemplare, se arata intr-un comunicat al bancii centrale.

Monedele din argint au o valoare nominala de 5 lei, un diametru de 30 milimetri si un tiraj de 500 de exemplare, in timp ce monedele din tombac cuprat au o valoare nominala de 1 leu, 37 milimetri diametru si un tiraj de 500 de exemplare.

Aversul prezinta in partea dreapta portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza si numele acestuia in arc de cerc; in stanga, de sus in jos, valoarea nominala a monedei, inscriptia "ROMANIA", stema Romaniei si anul de emisiune, anunta NewsIn.

Reversul prezinta in partea superioara o imagine reprezentand intalnirea trupelor celor doua Principate Romane – Moldova si tara Romaneasca – in tabara de la Socola si inscriptia "1859"; in partea de jos a imaginii, suprapus partial peste aceasta, semnul distinctiv, din anul 1860, al Statului Major si inscriptia "150 ANI STATUL MAJOR GENERAL".

Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limba romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR.

Monedele din aur, argint si tombac cuprat, dedicate aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Statului Major General al Armatei Romane, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Preturile de vanzare, exclusiv TVA, sunt urmatoarele: 1.000 lei/bucata pentru moneda de aur, 120 lei/bucata pentru moneda de argint si 65 lei/bucata pentru moneda de tombac cuprat si nu includ pretul casetei de prezentare.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur, argint si tombac cuprat, din emisiunea dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Statului Major General al Armatei Romane se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.