In prima jumatate a anului 2009 s-a inregistrat un volum extrem de scazut de fuziuni si achizitii (M&A) in domeniul serviciilor financiare din Europa. Cu toate acestea, pe masura ce se apropie anul 2010, se prevede o crestere a numarului de tranzactii.
„De la inceputul lui 2009 si pana in prezent piata tranzactiilor din domeniul serviciilor financiare a fost „destul de tacuta”. Cu toate acestea, putem vorbi deja despre un val de tranzactii in acest sector generat in principal de restructurari si care va creste odata cu trecerea in 2010. Noi anticipam ca institutiile financiare vor continua sa-si identifice, sa analizeze si sa vanda afacerile in subsidiarul activitatii de baza", a declarat Radu Stoicoviciu (foto), Partener, Servicii de Consultanta, PricewaterhouseCoopers Romania (PwC).

Potrivit celui mai recent raport PwC „European Financial Services M&A Insights” , in prima jumatate a anului 2009 au fost anuntate tranzactii de numai 32 miliarde euro, in comparatie cu 178 miliarde euro pentru intregul an 2008. Spre deosebire deosebire de anul trecut, implicarea guvernelor in sectorul financiar s-a micsorat semnificativ pe parcursul anului 2009. Daca ar fi exclusa activitatea guvernamentala, cifrele pentru fuziuni si achizitii in sectorul financiar european ar fi de doar 19 miliarde euro pentru prima jumatate a lui 2009, comparativ cu 70 miliarde euro pentru intregul an 2008.

„Restructurarea post-criza in sectorul serviciilor financiare europene ar putea aduce o crestere a numarului de tranzactii facute de fondurile de investitii de private equity in acest sector. Un numar tot mai mare de firme si-au exprimat interesul pentru acest sector - atat in domeniul intermedierilor si serviciilor, cat si in afacerile care presupun preluarea riscurilor de investitie”, spune Radu Stoicoviciu.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Piata de M&A a ajuns la un nivel record