Cursul de schimb afisat de BNR a coborat usor, cu 0,02%, pana la 4,2952 lei/euro, pe fondul aprecierii usoare a monedei nationale in prima parte a sedintei, in ton cu evolutia monedelor emergente din regiune.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, ieri, un curs de referinta de 4,2961 lei/euro.

"Leul continua sa fie stabil, cu o usoara tendinta de apreciere, manifestata si la monedele celorlalte tari din regiune, in conditiile in care sentimentul pentru pietele emergente pare sa ramana favorabil atat timp cat cursul dolarului este peste 1,50 dolari/euro", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Leul s-a apreciat in primele tranzactii de la 4,2980 la 4,2945 lei/euro, dupa care a revenit in apropiere de 4,2965 lei/euro.

Monedele din regiune au avut tendinte mult mai pronuntate de apreciere decat leul. Astfel, zlotul s-a apreciat de la 4,1750 la 4,1284 zloti/euro, iar forintul a castigat teren de la 271,60 la 269,20 forinti/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a scazut cu aproape un ban (0,2%), pana la 2,8566 lei/dolar, de la nivelul de marti, de 2,8623 lei/dolar.
Pe pietele internationale, moneda americana a avut o evolutie inversa celei inregistrate de monedele din regiune, depreciindu-se de la 1,4970 la 1,5044 dolari/euro, dupa care cursul a orscilat intre 1,5030 si 1,5040 dolari/euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 7,66% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 8,37% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a scazut la 8,16% pe an, de la nivelul de marti, de 8,87% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat la 7-8%, sub nivelul dobanzii cheie, de 8% pe an, pe fondul excesului de lichiditate din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri