BCR Administrare Fond de Pensii si-a schimbat, de la inceputul acestei luni, denumirea in BCR Pensii, Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Private, ca urmare a procesului de preluare a fondului de pensii facultative BCR Prudent.
Astfel, modificarea denumirii societatii vine ca urmare a initierii procesului de preluare a fondului BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata, proces ce presupune extinderea obiectului de activitate al societatii prin includerea activitatii de administrare a pensiilor private facultative (Pilon III).

De altfel, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensiilor Private (CSSPP) obligatorii a aprobat in prealabil preluarea administrarii fondului de pensii private facultative (pilonul III) BCR Prudent de catre BCR Pensii, de la compania BCR Asigurari de Viata, detinuta in prezent de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

BCR Prudent are, potrivit datelor CSSPP, active de 39,7 milioane de lei si 46.442 de participanti, la finele lunii octombrie.

Totodata, capitalul social al societatii a fost majorat la 140 milioane de lei, potrivit comunicatului companiei.

„Majorarea capitalului social subscris si varsat al companiei de la 75 milioane de lei la 14o milioane de lei s-a datorat necesitatilor de sustinere a activitatii de administrare a fondurilor de pensii private, atat pentru Pilonul 2 cat si pentru Pilonul 3”, a declarat Simona Ditescu, director general al BCR Pensii, Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Private.

„Am finalizat fuziunea cu Omniasig Fond de Pensii care a adus un plus de 70.000 de participanti si am demarat procesul de fuziune cu Prima Pensie si OTP pe care speram sa o finalizam in primul trimestru al anului viitor”, a adaugat Simona Ditescu.

BCR Fond de Pensii ocupa, la finele lunii octombrie, pozitia a saptea in topul administratorilor prezenti pe Pilonul II, cu active de 90,5 milioane de lei si 218.383 clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri