Millennium bcp a inregistrat in Romania pierderi de 26,7 milioane euro in primele trei trimestre ale acestui an, cu 22,4% mai mari decat in perioada similara a anului trecut, cand insumau 21,8 milioane euro, potrivit datelor publicate de banca portugheza.
Pe plan operational, veniturile inregistrate de Millennium bcp in Romania s-au dublat in primele noua luni, de la 8,8 milioane euro la 18,1 milioane euro, in vreme ce cheltuielile operationale au crescut cu numai 1,6%, de la 31,1 milioane euro la 31,6 milioane euro in acelasi interval, potrivit NewsIn.

Creditele acordate clientilor au sporit cu aproape o treime (32,1%), de la 193 milioane euro, cat acordase pana la 30 septembrie 2008, la 255 milioane euro - la finalul lunii septembrie a acestui an.

Ritmul de atragere a depozitelor de la clienti a fost, insa, mult mai pronuntat, acestea crescand cu 213% de la 77 milioane euro la 240 milioane euro in acelasi interval.

Millennium a atras atentia asupra schimbarii de strategie aplicate in Romania, unde a trebuit sa se reorienteze asupra atragerii de fonduri de la clienti si a transformarii unitatilor cu profil de consum in unitati cu profil complet de operatiuni.

"In pofida extinderii, cheltuielle sunt mentinute sub control", sustin reprezentantii Millennium bcp.

Cat priveste reteaua din Romania, Millennium a deschis 29 de noi unitati in decurs de un an, numarul total al acestora urcand la 74 la finalul lunii septembrie, in timp ce numarul de angajati a cescut de la 619 la 694 persoane.

Cheltuielile cu personalul Millennium au insumat 12,8 milioane euro in Romania in primele noua luni ale acestui an, cu 3% mai putin decat in primele trei trimestre din 2008, cand au fost de 13,2 milioane euro, potrivit datelor bancii mama.

Millennium a mai precizat ca datele prezentate pentru Romania cuprind si costuri inregistrate la BCP.

Millennium Bank Romania, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Banca si-a propus sa ajunga la 75 de sucursale pana la finalul acestui an.

Millennium bcp si-a sporit cu un sfert (25,3%) profitul net in primele noua luni, de la 142,1 milioane euro la 178,1 milioane euro. Activele Millennium bcp au sporit nesemnificativ (0,8%) in decurs de un an, de la 93,15 miliarde euro la finalul lunii septembrie din 2008 la 93,91 miliarde euro la sfartitul lunii septembrie a acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri