Astra Asigurari a inregistrat in primele 9 luni ale lui 2009 un profit net in valoare de 4.2 milioane de lei (990.400 euro), ceea ce reprezinta o crestere de 218% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand valoarea acestuia a fost de 1.3 milioane de lei.
Volumul primelor brute subscrise totale pe segmenntul asigurarilor de viata si generale inregistrate de companie dupa primele 9 luni ale din 2009 se situeaza la 611.378 milioane de lei, din care 604.167 milioane reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 22% fata de trimestrul III al anului precedent.

Pe clase de asigurari, in primele 9 luni, asiguratorul a inregistrat cele mai importante cresteri pe segmentul cladiri si bunuri, sector pe care compania a avut o crestere de 235%.

Astra a mai subscris 9,6 mil. de lei pentru asigurarile casco acordate in domeniul aviatie, in crestere cu 36 %.

De asemenea, 9,5 milioane de lei au fost subscrisi pe asigurarile de raspundere civila pentru aeronave, fata de 8,4 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta linie de asigurari inregistrand o crestere de 13%. Cresterea se datoreaza castigarii unor conturi importante de aviatie si a reinnoirii unor conturi din portofoliu;

Asigurarile auto au inregistrat in cadrul portofolilui Astra subscrieri in valoare de 428 milioane de lei din care 186 mililioane de lei pe RCA, in crestere cu 7 % comparativ cu trimestrul III 2008, in timp ce asigurarile de viata au inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 47% fata de trimestrul III 2008, acestea fiind in suma de 7,2 milioane delei.

,,Obiectivele pe care ni le-am propus pe termen lung sunt mentinerea pozitiei in topul primelor trei companii din piata de profil, consolidarea pozitiei de lider pe segmentele aviatie, maritim si property’’, declara Radu Mustatea (foto), presedinte directorat in Astra Asigurari.

Daunele platite de companie au inregistrat in trimestrul III 2009 o crestere cu 16 % fata de trimestrul III 2008, de la 201 milioane de lei in 2008, la 232 milioane de lei in 2009. Ponderea cea mai mare a daunelor o au cele care decurg din activitatea de asigurari generale.

Cu o retea ce numara peste 250 de sedii, comapnia are acoperire nationala completa, asistenta de proximitate si peste 60 de tipuri de asigurari cu produsele derivate ale acestora.

Compania este totodata membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor. In Romania, acest sistem va deveni operational incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Politele obligatorii care vor fi emise de PAID sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, conform legislatiei in vigoare.

Astra Asigurari detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID, Radu Mustatea, presedinte directorat in ASTRA fiind reprezentantul Grupului de Initiativa privind constituirea PAID si Vicepresedintele acestui organism.

Compania a fost infiintata in 1991 si este cea mai mare companie de asigurari cu actionariat si capital preponderent autohton avand un capital social cu o valoare de 55 milioane de euro.

Principalii actionari ai companiei sunt TNG - The Nova Group, unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti, si Uniqa Group, jucator international important, cu interese in peste 20 tari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri