Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput instalarea de bancomate speciale in Bucuresti, care permit reincarcarea electronica a cardurilor de transport in comun emise de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), pana la finalul anului fiind disponibile 40 de ATM-uri.
“Din 20 noiembrie 2009, BCR va avea 30 de bancomate functionale pentru reincarcarea cardurilor RATB, astfel incat la finalul anului vor fi disponibile 40 de ATM-uri in zone cu trafic ridicat. Operatiunea de reincarcare a cardului de transport in comun la bancomatele BCR dureaza 15 secunde”, a declarat Martin Skopek, vicepresedintele de retail al BCR.

Pana in 2012, in Bucuresti vor exista 350 de bancomate care vor permite reincarcarea.

Din a doua parte a anului viitor, BCR va emite carduri cobranded cu RATB, care vor putea fi utilizate pentru trei tipuri de operatiuni: card de credit, card de transport si card contactless pentru plati.

In viitor, RATB va renunta la biletele de hartie, calatorii avand la dispozitie doar cardurile.

Cardurile RATB vor putea fi reincarcate la chioscurile Regiei, la bancomatele speciale BCR dar si online la adresa online.ratb.ro

RATB Online este primul serviciu online pentru reincarcarea cardurilor de transport. Reincarcarea se va putea face prin completarea initiala a unui formular de inregistrare pentru deschiderea unui cont, urmata de autentificare, de reincarcarea cardului de transport si de completarea datelor din cardul de plata Visa sau Mastercard emise de orice banca. Nu se percepe comision.

"RATB a emis din 2006 si pana in prezent 800.000 de carduri Mifare pentru transportul in comun, care inlocuiesc biletele clasice de hartie, din care circa 300.000 carduri se reincarca in mod continuu", a precizat directorul general al RATB, Gheorghe Aron.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri