Asiguratorul Eureko estimeaza o scadere a primelor brute subscrie cu circa 8% in 2009, nivel la care s-au situat afacerile si in primele noua luni, cand primele brute subscrise din asigurari de viata si sanatate au scazut cu 8%.
Astfel, la finele lunii septembrie din acest an, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 32,87 milioane de lei, pe segmentele de asigurari de viata si sanatate, in scadere cu circa 8% fata de acelasi interval din 2008.

"Ne asteptam la o crestere de circa 20-25% a afacerilor noi pentru 2010 pe segmentul de asigurari de viata", a declarat Carmen Radu (foto), director general adjunct al companiei cu ocazia deschiderii unei noii clinici Euroclinic, aflata in noul sediu central al Eureko, din cadrul Olimpya Tower, unde asiguratorul a inchiriat petru 6 ani si jumatate 6 etaje.

Radu a explicat ca se asteapta la o crestere cu doar 3% anul viitor pe segentul asigurarilor de sanatate, "daca nu se va face nimic din punct de vecdere al reformei".

Anul trecut, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 80,44 milioane de lei.

In primele noua luni din acest an, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 25,59 milioane lei pe segmentul de asigurari de viata, in scadere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pe segmentul de asigurari de sanatate afacerile s-au redus cu 10%, pana la 7,27 milioane lei.

O noua clinica Euroclinic a fost deschisa la etajul al doilea al noului sediu central Eureko, dupa cea lansata a recent in Pipera, ca parte a planului de extindere a retelei furnizorilor de servicii medicale sub brandul Euroclinic.

Centrul medical din Olympia Tower are 65 de medici care acopera 16 specialitati pentru adulti si 10 specialitati pentru copii, principalul canal de bunsiness al clinicii, potrivit lui Catalin Popa, CEO al Euroclinic Hospital si Medical Centers.

Euroclinic, care are pe piata locala trei clinici si un departament in cadrul spitalului Floreasca, a crescut veniturile Eureko cu 39% in primele noua luni, pana 23,6 milioane lei, in conditiile in care piata de servicii medicale nu a fost afectata foarte mult de criza, a mai spus Carmen Radu. In 2008, Euroclinic a avut venituri de 16,984 milioane de lei.

De curand, Euroclinic a facut o investitie de 150.000 de euro intr-o aplicatie medicala IT, care reuneste toate clinicile si spitalul pentru a asigura continuitatea actului medical.

In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri