Societatile de Investitii Financiare (SIF) au prezentat, la sfarsitul lunii septembrie, un total al activelor nete de peste 4,683 miliarde de lei, reprezentand o crestere cu 4,3% fata de luna anterioara. Potrivit datelor furnizate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), in activele totale ale SIF-urilor se remarca o scadere a detinerilor de titluri de stat, valoarea totala a acestora ajungand la doar 67,3 milioane lei, in scadere cu 61,24% fata de luna august. Disponibilitatile au fost orientate, in perioada analizata, catre plasamente monetare, in certificate de depozit (care au inregistrat o apreciere de 6.26%) si depozite bancare (apreciere de 36.61%).

SIF Oltenia a cumulat cele mai mari detineri din capitalul social al unor societati listate atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe Rasdaq, cu o valoare de 1.127,3 milioane lei, 96,98% din acestea fiind considerate imobilizari financiare pe termen scurt. La polul opus, cu cele mai mici detineri se afla SIF Moldova, acestea insumand 649,4 milioane lei. In ceea ce priveste aprecierea valorii portofoliului de titluri cotate in perioada analizata, ordinea este urmatoarea : SIF Banat-Crisana - 10,47%, SIF Moldova - 9,57%, SIF Oltenia - 8,99%, SIF Transilvania - 3,20%, SIF Muntenia - 2,73%. Pe totalul portofoliului celor cinci SIF-uri a fost inregistrata o apreciere a valorii de piata a actiunilor cotate cu 7,11% si o scadere a titlurilor detinute din societati nelistate de 1,14%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri